Van hoofd naar papier
Effectief brainstormen
Resultaat

Toelichting instandhoudingsadvisering

Een grote uitvoeringsorganisatie van de overheid ging een nieuw contract aanbesteden op een innovatieve manier.

Omdat de eigen organisatie en de aannemers nog volledig bekend waren met de nieuwe werkwijze, was het belangrijk dat zij goed werden meegenomen in de vernieuwingen.

Om het verhaal goed te kunnen overbrengen, is besloten om samen met Copic Business Cartoons een aantal praatplaten te maken. Deze platen hebben enorm geholpen bij toelichtingsbijeenkomsten voor de aannemerij alsook voor de eigen interne organisatie.

Brainstorm

De kennis die in de hoofden van het projectteam zat, moest gestructureerd en helder in een plaat komen. Stap 1 om dat voor elkaar te krijgen was een brainstorm waarbij we het team hebben geprikkeld om alle relevante info op papier te krijgen.

Vervolgens zijn we deze informatie gaan ordenen en hebben we samen de schets opgebouwd. Zie onder.

Deze schets is verder uitgewerkt en in een tweede bijeenkomst hebben we gekeken of aan de hand van de schets het verhaal verteld kan worden. Dit gaf weer allerlei verbeterpunten die we mee hebben genomen voor een volgende versie.

Na een aantal sessies in verschillende samenstellingen is er uiteindelijk onderstaande plaat uitgekomen die het algemene verhaal vertelt van de nieuwe marktbenadering. Hierna hebben we ingezoomd om een aantal aspecten in dit proces (die staan niet op deze website).