Praatplaten
Van complex naar helder
Bekijk voorbeelden

Praatplaten

Jouw boodschap visueel en krachtig

Een praatplaat is een visueel hulpmiddel om complexe informatie op een eenvoudige en aansprekende manier uit te leggen. Het is een krachtige manier om jouw boodschap over te brengen en ervoor te zorgen dat deze blijft hangen bij jouw doelgroep.

Zeker voor overheidsorganisaties met hun complexe, maatschappelijke omgeving zijn praatplaten een uitstekend middel om de dialoog aan te gaan.

Bij Copic Business Cartoons hebben we ruime ervaring met het maken van praatplaten voor verschillende soorten organisaties. Of je nu betrokken partijen wilt informeren, medewerkers wilt inspireren of een moeilijk onderwerp wilt uitleggen, onze praatplaten maken het gemakkelijk en leuk.

Een praatplaat kan vele toepassingen hebben. Denk aan presentaties, brochures, websites, etc.

Onze werkwijze

Copic Business Cartoons werkt met het VIS-model. VIS staat voor Vraag (achter de vraag), Iteratief proces, Samen met de opdrachtgever.

  • Vraag achter de vraag

    Het is belangrijk om goed zicht te hebben op het uiteindelijke doel en de doelgroep van de praatplaat. Wij hechten er veel waarde aan om altijd eerst een gesprek te hebben voordat we uit de startblokken gaan. De tijd die aan de voorkant van het proces wordt besteed, betaalt zich later in het proces dubbel uit!

  • Iteratief proces

    De praatplaat wordt van jou en het vertelt jouw verhaal. Het is daarom belangrijk dat je steeds wordt meegenomen in de keuzes die worden gemaakt. CBC waakt ervoor dat dit goed gaat en dat de plaat naadloos aansluit bij het verhaal dat jij wilt vertellen.

  • Samen met de opdrachtgever

    Een goede praatplaat kan alleen ontstaan als er een goede, prettige samenwerking is tussen tekenaar/ procesbegeleider en opdrachtgever. We zorgen er daarom voor dat er aan de start heldere procesafspraken zijn en dat weten wat we aan elkaar hebben.

Maak een animatie van je plaat

Een praatplaat kan nog effectiever worden gemaakt door hem te animeren. Op deze manier kun je praatplaat makkelijk met iedereen delen zodat het verhaal van de plaat goed te volgen is.

Benieuwd naar wat een praatplaat voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe we jouw boodschap visueel en krachtig kunnen maken met onze praatplaten.