Timemanagement als een pro

Timemanagement als een pro

Met meerdere projecten die tegelijk lopen kan het soms hectisch zijn. Rust bewaren is daarom essentieel.

Omdat ik van nature geen ster ben in nauwkeurig werken, heb ik in de loop van de jaren een aantal principes opgebouwd. Deze principes helpen mij om nooit te laat te zijn en altijd rust te bewaren:

Neem tijd voor de planning

Besteed relatief veel tijd aan de planning. Vooraf goed de tijd nemen voor de planning, zorgt later in het proces voor minder verassingen. Analyseer je werkprocessen zodat je nauwkeurig kunt inschatten hoe lang verschillende werkzaamheden duren. Onthoud ook de snelheid van diverse opdrachtgevers en hou hiermee rekening in de planning.

Communicatie is key

Communicatie is key. 50% van mijn werk bestaat uit communicatie. Zorgen dat iedereen weet wat van hem of haar wordt verwacht en ook wat ze van jou kunnen verwachten, voorkomt misverstanden.

Stapje terug om sneller vooruit te komen

Krijg je het gevoel dat het te druk is: neem dan pauze. Meestal is drukte een teken dat het overzicht ontbreekt. Het helpt dan om even een stapje terug te doen en op een rijtje te zetten wat er allemaal speelt. Bijna altijd kom je er dan achter dat het eigenlijk prima te doen is met de werkdruk.

Gebruik een systeem

Getting Things Done: een time-managementsysteem bedacht door David Allen en al sinds jaar en dag mijn houvast. Lees er hier meer over.