Live tekenen in een video-call

Live tekenen in een video-call

Bij een nieuwe opdracht is het altijd fijn om elkaar in het echt te ontmoeten. Mijn ervaring is dat kennismakingsgesprekken, maar ook creatieve sessies het beste werken als je elkaar live ziet in plaats van via een video-call.

Maar er zijn ook heel veel situaties waarin je prima met een video-call uit de voeten kan. Dit scheelt reistijd en vergadertijd (video-calls hebben veel minder de neiging om uit te lopen).

Het komt vaak voor dat ik iets teken als ik in een video-call zit. Ik krijg vaak hele leuke reacties als ik live teken in een call. Voor mensen die zelf niet tekenen, heeft het iets magisch als ze een tekening voor hun ogen zien ontstaan.

Ik heb verschillende manieren waarop ik mijn tekenwerk kan laten zien aan de deelnemers van de call.

Scherm delen tekentablet

Dit is de makkelijkste manier. Als ik in een call zit, kan ik heel het scherm van mijn tekentablet (Wacom Cintiq) delen. Alles wat ik dan zie en doe op het scherm van mijn tablet, zien de andere deelnemers ook.

Scherm delen IPad

Ik kan het scherm van mijn IPad delen, zelfs al ik in een Teamscall zit via mijn desktop. De truc is dat ik dan op mijn IPad ook Teams open en naar dezelfde vergadering ga. Je komt dan als een extra gebruiker in de call en vanuit daar kun je het scherm delen.

Papier en stift delen

Als ik op papier iets teken of krabbel, kan ik natuurlijk het papiertje gewoon even voor de camera houden, maar dat is wel erg onduidelijk en bovendien kun je dan niet tekenen terwijl anderen meekijken. Gelukkig kan ik de camera van mijn telefoon streamen naar een video-call. Ik zet mijn telefoon dan in een statief en hang die recht boven het papier. Nu kunnen alle deelnemers van de call live meekijken terwijl ik teken.

Er zijn vast nog meer manieren om een tekening te delen, maar deze manieren werken voor mij het best.