Van start-up naar scale-up

Van start-up naar scale-up

Een animatie, een hele uitgebreide praatplaat en illustraties om te gebruiken in presentaties. Dat was de vraag van Techleap.

Het onderwerp was de Founder Journey. Dit is de weg die een ondernemer aflegt van start-up naar scale-up. Oftewel: van idee en uitvinding tot een goed lopend bedrijf. De focus lag hierbij op deep-tech-ondernemers.

Deze weg is bochtig, weerbarstig en complex. Er zijn vele bedrijven, non-profitorganisaties, overheidsorganisaties, geldschieters, etc. die een rol hebben in de founder journey. En een van de taken van Techleap is om de ondernemer te helpen zijn of haar weg te vinden.

Copic heeft Techleap geholpen om de verschillende fasen in de founder journey in beeld te brengen. Hiervoor hebben we samen met Techleap gekozen voor de metafoor van een racebaan.

In vele sessies (zowel online als op locatie) is de schets steeds verder uitgewerkt. Uiteindelijk lag er een tekening die heel erg uitgebreid was en daardoor onoverzichtelijk.

Gelukkig biedt een animatie de mogelijkheid om een complex verhaal stukje bij beetje uit te bouwen en te voorzien van een voice-over. De kijker wordt als het ware meegenomen in de tekening. Bekijk hieronder de animatie.

Gijs heeft de tekening gemaakt en Eva heeft deze geanimeerd en voorzien van sound-effects en voice-over.

De animatie en praatplaat worden gebruikt in allerlei bijeenkomsten. Bovendien heeft Copic de praatplaat ook opgedeeld in kleinere tekeningen zodat hij in presentatievorm op diverse manieren kan worden toegelicht.